برخی معتقدند که مایکروسافت با تغییر اساسی در رابط کاربری و مجبور کردن کاربر به انجام متفاوت فرایندهای مختلف، مشتی بر دهان کاربران زده است. ما نمیخواهیم بگوییم که ویندوز ۸ تنها انتخاب شما است و شما نمیتوانید از سیستمعاملهای دیگر استفاده کنید، اما اگر قصد مهاجرت به این سیستم عامل را دارید، تغییر را بپذیرید و آماده باشید. چرا که اگر به این موارد مسلط شوید، ویندوز ۸ دیگر نا آشنا به نظر نخواهد رسید.
میانبر صفحه کلید و موشواره را یاد بگیرید و به خاطر بسپارید
درست است که ویندوز ۸ برای سیستم لمسی طراحی شده، اما نباید انتظار داشته باشید که مایکروسافت میلیونها کاربر ویندوز ۷ را فراموش کرده باشد، کاربرانی که همگی از سیستمهای
معمولی استفاده میکنند و صفحهکلید و موشواره تنها ورودیهای سیستمعامل آنها است.
در همین راستا است که میانبرهای قدیمیصفحه کلید در ویندوز ۸ نیز کار میکند. میانبرهای کلاسیک مانند (Ctrl + C) برای کپی، (Ctrl + V) برای Paste و (Ctrl + X) برای انتقال محتوا در کنار میانبرهای دستوری مانند (Alt + F4) برای بستن برنامه یا (Windows Key + L) برای قفل کردن صفحه و در نهایت (Windows Key + D) برای نشان دادن صفحه اصلی، همگی همانند گذشته عمل خواهند نمود.
حالت کلاسیک Desktop را فراموش نکنید
بیشتر برنامههای ویندوز ۸ برای این طراحی شدهاند که کل صفحه را اشغال کنند و در حالت Full Screen اجرا شوند، برخی از این موضوع لذت نمیبرند. بخصوص آنهایی که از Toolbar در هنگام کار با برنامهها استفاده میکنند. این حالت دقیقا همان وضعیتی است که در ویندوز ۷ داشتهاید با این تفاوت که این امکان به صورت یک اپلیکیشن است. برای فعال کردن این حالت باید به این اپلیکیشن در صفحه شروع (اصلی) رجوع کنید و به این صورت میتوانید به برنامههای قدیمیخود دسترسی داشته باشید. این امکان بسیاری از تردیدها را در مورد هماهنگی ویندوز ۸ با برنامههای قدیمیاز میان برد، به این خاطر که در هنگام استفاده از این حالت شما کاملا محیط کلاسیک ویندوز را حس خواهید کرد.
Task Manager هنوز بهترین دوست شما است
هر برنامهای چه برای ویندوز ۸ طراحی شده باشد و چه قدیمیباشد، روزی Crash خواهد کرد و یا گیر خواهد نمود. در این زمان چه کسی به یاری شما خواهد آمد؟ همانند گذشته دوست قدیمی خود را با فشردن Ctrl+Shift+Esc احضار کنید. Task Manager نه تنها برنامههای در حال اجرا را نشان میدهد، بلکه پردازشهایی که در پس زمینه انجام میشود و شما مستقیما با آنها ارتباط ندارید را نیز نشان میدهد. کافی است روی برنامه مشکلدار کلیک کنید و End Task را بفشارید تا برنامه بسته شود.
بخش App History نیز نشان میدهد که برنامهها چقدر از منابع کامپیوتر شما استفاده نمودهاند. اینگونه شما میتوانید دلیل کندی سیستم خود را مشخص نمایید. به این موضوع دقت کنید که کمتر به سمت پردازشهای پس زمینه بروید و تنها برنامهها و مواردی را ببندید که از ماهیت آنها مطمئن هستید.
از امکان Aero Snap استفاده کنید
اگر رزولوشن نمایشگر شما حداقل ۱۳۶۶ در ۷۶۸ است، شما میتوانید از این امکان استفاده کنید. برای این منظور کافیست که دکمه ویندوز را به همراه دکمه نقطه فشار دهید ( . + Windows Key) این کار اپلیکیشن را به سمت راست صفحه میچسباند و فضای سمت چپ را برای اپلیکیشن دوم خالی میکند. برای چسباندن اپلیکیشن دوم به سمت چپ کافی است . + Windows Key + Shift را بفشارید تا این برنامه به سمت چپ هدایت شود. این سیستم خط جداکنندهای را میان دو اپلیکیشن ایجاد مینماید که شما میتوانید آن را حرکت دهید و فضای اشغال شده هر برنامه را در صفحه تنظیم کنید. تا حدی که یکی از برنامهها به یک میله کناری تبدیل گردد. این سیستم به استفاده همزمان از دو برنامه کمک بسیاری میکند و هر زمان که به برنامه دوم نیاز داشتید میتوانید فضای آن را با حرکت دادن خط جدا کننده گسترش دهید.
از امکان Easy Uninstall استفاده کنید
در ویندوز ۷ حذف برنامهها نیاز به اجرای یک برنامه دیگر داشت و برای کاربران عادی تا حدی این کار مشکل بود. مایکروسافت به منظور رفع این مشکل، همانند سیستمعاملهای لمسی دیگر (مانند iOS و اندروید) فرایند حذف برنامه را بسیار ساده کرده است. حداقل برای برنامههایی که در صفحه اصلی یا صفحه شروع هستند این مورد صادق است. تنها کاری که باید بکنید این است که روی یک موزاییک کلیک راست کنید و گزینه حذف (Uninstall) را انتخاب نمایید.
از حریم شخصی خود محافظت کنید:
در حالت پیشفرض، ویندوز ۸ به نام اکانت، تصویر و محل شما دسترسی دارد. حال شاید بسیاری از ما به این سه قطعه کوچک از اطلاعات اهمیتی ندهیم که در معرض عموم قرار گیرد، اما با این حال میتوان این موضوع را محدود کرد. کافی است در هر کجای سیستمعامل که هستید Windows Key + I را بفشارید تا یک منوی مخصوص باز شود. روی More PC setting کلیک کنید و گزینه Privacy را انتخاب کنید. در این حالت به انتخابهایی بر میخورید که با تنظیم و مدیریت آنها میتوانید آنگونه که خود تمایل دارید از حریم شخصی خود محافظت کنید.
منوی Start را دوباره خلق کنید:
یکی از تغییرات اساسی و بنیادین در ویندوز ۸ حذف دکمه معروف Start است. خوشبختانه امکان ایجاد دوباره این دکمه همانند ویندوز ۷ و نسخههای قبلی ویندوز وجود دارد. اما نباید انتظار داشته باشید که دقیقا همانند گذشته باشد.
X:Program DataMicrosoftWindowsStart Menu
ایکس در واقع همان درایوی است که ویندوز ۸ را روی آن نصب نمودهاید.
ابزارهای مدیریتی ویندوز ۸ را فعال کنید (Administrative Tools):
اگر تا به حال از امکان Event viewer ،Task Scheduler یا Resource Monitor استفاده کرده باشید باید بدانید که در ویندوز ۸ نیز این امکانات در دسترس شما هستند. برای دسترسی به این ابزارهای پیشرفته نیاز به انجام چند کار دارید. دکمه ویندوز به همراه دکمه I را فشار دهید، زمانی که منو ظاهر شد روی گزینه Setting کلیک کنید. عبارت Show Administrative Tools را از حالت No به حالت Yes ببرید. سپس روی یک ناحیه خالی از صفحه شروع (اصلی) کلیک نمایید. به سمت راست پیمایش کنید، و ۳ موزاییک مربوط به برنامههای ذکر شده را مشاهده نمایید.
امکان جدید File History را به حد نهایی خود برسانید:
قبول کنید با وجود اهمیت Backup گیری از فایلها، تعداد اندکی از ما به طور منظم این کار را انجام میدهیم. این امکان در ویندوز ۸ تا حد زیادی به اطمینان خاطر از حفظ اطلاعات کمک میکند.
نام این امکان گویای مطلب است (تاریخچه فایلها). زمانی که شما این امکان را فعال مینمایید، ویندوز از فایلهای شما کپی تهیه کرده و در درایوی که شما به عنوان محل پشتیبان گیری انتخاب کردهاید قرار میدهد.این فرایند به صورت خودکار انجام میشود و تا زمانی ادامه دارد که درایو مقصد به کامپیوتر متصل باشد. این امکان را به راحتی میتوانید مدیریت کنید و هر زمان که دوست داشتید آن را خاموش یا روشن نمایید. این سیستم گزینههای اندکی را در اختیار شما قرار میدهد، اما با این حال سادگی کار با آن میتواند زمان و پول زیادی را برای شما صرفهجویی کند.
برنامه دوستداشتنی Command Prompt را با عنوان Administrator اجرا کنید:
اگر تا به حال از این امکان استفاده نکردهاید یا نمیدانید که Command Prompt یا حتی Administrator چیست، احتمالا بعدا هم به آن نیاز پیدا نخواهید کرد. به دلیل نبودن دکمه Start در ویندوز ۸، رسیدن به این امکان نیاز به پیمودن چند قدم دارد.
به حالت Desktop بروید، یک پنجره Explorer را باز کنید. روی دکمه File در بالای پنجره کلیک کنید، منوی Open را انتخاب کنید سپس گزینه Open Command Prompt as Administrator را انتخاب نمایید. اگر تنها مایل به باز کردن همین امکان باشید یک میانبر دیگر نیز وجود دارد. ابتدا دکمه ویندوز و دکمه R را بفشارید(Windows Key + R) سپس عبارت cmd.exe را تایپ کرده Enter را بزنید.
یکپارچهسازی درایوها:
ویندوز ۸ میتواند چند هارددیسک را یکپارچه کند و آنها را به عنوان یک درایو بشناسد. این سیستم به خوانده شدن و نوشتن سریعتر فایلها نیز کمک میکند. زمانی تکههای فایل شما در درایوهای مختلف قرار میگیرد، این کار به کامپیوتر اجازه میدهد که همزمان فایل را در چند درایو بنویسد و سرعت کلی افزوده شود (این مورد ما را به یاد شتابدهندههای دانلود میاندازد).
همچنین امکان جالب دیگر این سیستم این است که شما میتوانید دو درایو را آینه یکدیگر قرار بدهید و هر فایلی که در سیستم ذخیره میشود، دو نسخه کاملا یکسان از آن در هر یک از درایوها وجود داشته باشد. در این حالت اگر یکی از درایوها به هر دلیلی از کار بیافتد، فایلهای مهم شما سالم باقی خواهد ماند (همانند سیستم Raid).
صفحه قفل را غیر فعال کنید:
ما معمولا این موضوع را پیشنهاد نمیکنیم، اما اگر کامپیوتر شما در جای امنی قرار دارد، برای صرفه جویی در وقت و رسیدن سریعتر به کارها، میتوانید صفحه قفل را غیر فعال کنید. با این کار دیگر نمیتوانید با رمز عبور از سیستم خود محافظت کنید، مگر این که به طور کامل کامپیوتر Restart شود.
به دنبال فایل gpedit.msc بگردید (میتوانید Windows Key + R را بفشارید و اسم فایل را تایپ کنید، سپس Enter را بزنید). این فایل مربوط به Group Policy Editor است. پس از اجرای فایل، شما دو لیست را مشاهده خواهید کرد که پروندهها در لیست سمت چپ قرار دارند. به آدرس Computer Configuration سپس Administrative Templates سپس Control Panel سپس Personalisation بروید. روی Do Not display the Lock Screen دو بار کلیک کنید، و دکمه OK را برای ذخیره شدن تنظیمات انجام شده، بفشارید.
سیستم ورود خودکار را فعال کنید (Automatic Login):
این موضوع باعث بهبود سرعت در کامپیوتر خواهد شد که البته بهای آن کاهش امنیت سیستم خواهد بود. در ابتدا Windows Key + R را بفشارید سپس در جعبه متن، عبارت netplwiz را تایپ نمایید. این کار باعث احضار شدن تنظیمات حسابها میشود.
اطمینان حاصل کنید که گزینه User must enter a user name and password to use this computer تیک نخورده است، سپس روی OK کلیک نمایید. این کار را زمانی انجام دهید که تنها خود شما به کامپیوتر دسترسی دارید، مثلا در دفتر کار. اما در جایی که کامپیوتر در دسترس دیگران نیز هست، نباید این کار را انجام دهید.
به فرایند خاموش شدن (Shut Down) سرعت ببخشید:
اگر از ویندوز ۸ استفاده میکنید احتمالا با دو موضوع آشنا شده اید. اول این که شما هر برنامهای را که دوست دارید میتوانید به صورت یک موزاییک در صفحه اصلی(شروع) قرار دهید تا سریعتر به آن دسترسی داشته باشید. نکته دوم اینکه فرایند خاموش کردن سیستم یا Shutdown همانند ویندوز ۷ آنقدرها هم به راحتی در دسترس نیست.
به حالت Desktop یروید و روی یک فضای خالی کلیک راست کنید. گزینه New سپس Shortcut را انتخاب نمایید. زیر بخش Type the location of the item عبارت shutdown.exe –s –t 00 را تایپ نمایید. به شما بستگی دارد که نام این میانبر را چه چیزی بگذارید. سپس میانبر را به آدرس زیر منتقل کنید.
X:Program DataMicrosoftWindowsStart MenuPrograms
که X در واقع درایوی است که ویندوز ۸ روی آن نصب شده است. به صفحه اصلی بازگردید تا موزاییک مربوط به خاموش شدن را مشاهده کنید.